Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Στο πλευρό των βαμβακοπαραγωγών της Ημαθίας ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης

Σύσκεψη, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη και την συμμετοχή
των αγροτικών συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου, στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας.
Ο κ.Καλαϊτζίδης με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον διοικητή του ΕΛΓΑ κ.Νικόλαο Στουπή, ζήτησε την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των βαμβακοπαραγωγών της Ημαθίας, οι οποίοι επλήγησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ζητώντας να γίνουν οι εκτιμήσεις ζημιών με βάση τα κανονιστικά δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πέρσι, καθώς και να εξαιρεθούν για φέτος, λόγω του μικρού κλήρου, οι Ημαθιώτες βαμβακοπαραγωγοί , από την αυστηρότητα της εφαρμογής του νέου κανονισμού.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης επίσης ζήτησε από την διευθύντρια του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας, κ. Παπά, να μεταφέρει στους προϊσταμένους τους, την αναγκαιότητα ανοχής στις εκπρόθεσμες καταβολές των εισφορών  ΕΛΓΑ, από τους Ημαθιώτες αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης, λόγω των γνωστών συγκυριών και δεν μπόρεσαν να καταβάλουν αυτές εμπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται αποζημιώσεων.

Ακολουθεί η επιστολή που απεστάλη από τον κ. Καλαϊτζίδη, προς τους κ.κ Αποστόλου και Στουπή
«Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Διοικητά,

Μετά το πρόβλημα που προέκυψε λόγω της φετινής καταστροφής στην βαμβακοπαραγωγή της Ημαθίας, ο οποία συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Ζητούμε

Τη συνέχιση της εκτίμησης στην καλλιέργεια από την υπηρεσία του ΕΛΓΑ με βάση τα κανονιστικά δεδομένα έτσι όπως αυτά ίσχυαν μέχρι πέρυσι.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, ότι, στην Ημαθία ο μέσος κλήρος είναι αρκετά μειωμένος σε σχέση με τις άλλες περιοχές, για αυτό και το δείγμα μας είναι σχετικά μικρό.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιδειχθεί ανοχή, διότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις το μεγαλύτερο «δείγμα» θα στερούσε από πολλούς παραγωγούς το δικαίωμα στην συνδεδεμένη ενίσχυση.

Ύστερα από τα ανωτέρω, ζητούμε για φέτος την εξαίρεση των παραγωγών της Ημαθίας από την αυστηρότητα της εφαρμογής του νέου κανονισμού και την συνέχιση της εκτίμησης από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ.

Κύριοι,

Αναμένοντας τις ενέργειες σας, παραμένουμε στην διάθεσή σας για ότι θεωρείτε σκόπιμο.

Με εκτίμηση,

O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ





ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου