Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Νάουσα, η πόλη του οίνου 2015-Μια πόλη να την πιεις στο ποτήρι…


Το τιμητικό κλειδί της ηρωικής πόλης της Νάουσας δε θα μπορούσε να είναι χρώματος χρυσού.
Μια τόσο συμβατική προσέγγιση δεν θα ήταν σε καμιά περίπτωση αντίστοιχη της φρεσκάδας και του δυναμισμού που χαρακτηρίζει τους κατοίκους της, ιδιαίτερα όταν διακυβεύεται η καλή έξωθεν μαρτυρία, το κοινό καλό και η επιχειρηματική πρόοδος. Όχι, αυτό το κλειδί θα πρέπει να έχει το χρώμα του ρουμπινιού, το χρώμα του εξαιρετικού τοπικού Ξινόμαυρου οίνου. Το εξαιρετικά οργανωμένο project «Νάουσα, η πόλη του οίνου 2015» έρχεται το τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου 2015, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ για να μας υπενθυμίσει την ουσιαστική σχέση αλληλεπίδρασης που μπορεί να διαμορφωθεί ανάμεσα στην πόλη και το χαρακτηριστικό, φημισμένο της προϊόν.


Ο Σύνδεσμος Οινοποιών & Αμπελουργών Νάουσας, με τη συμμετοχή του συνόλου των οινοπαραγωγών της περιοχής στοχεύει και φέτος στην ανάδειξη της κουλτούρας του Ξινόμαυρου οίνου και τη σύνδεσή του με το σύνολο των παραγωγικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Το κρασί ξεφεύγει από τη σφικτή αγκαλιά των οινόφιλων, γίνεται μέρος της ζωής της πόλης, κοινωνικοποιείται και μετατρέπεται σε όχημα για την πορεία προς μια νέα εποχή βιομηχανικής άνθισης της Νάουσας.


Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οίνους Ναουσαίων παραγωγών και τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και να παρακολουθήσουν ημερίδες και σεμινάρια από καταξιωμένους εισηγητές του οινικού κλάδου, που θα καλύπτουν μια ευρεία θεματολογία (αμπελουργία, οινοποίηση, εξαγωγές, επικοινωνία και marketing, οινοτουρισμός, γαστρονομία). Ειδικά φέτος, θα υπάρχουν εκδηλώσεις για τα παιδιά, ενώ την τελευταία ημέρα τα οινοποιεία θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους, προσφέροντας θεματικές οινογνωσίες (κάθετες και οριζόντιες δοκιμές, συνδυασμοί Food and Wine, συνδυασμοί κρασιού με μουσική και τέχνες και άλλα).
Είναι κάποιες στιγμές που η δυναμική αυτής της πόλης πλημμυρίζει τον ουρανίσκο σου με μια αίσθηση που προσομοιάζει στα χαρακτηριστικά του μυώδους, επιθετικού, παλαιωμένου Ξινόμαυρου οίνου, κι άλλες φορές που η άψογη οργανωτική προσέγγιση και το χαμόγελο των διοργανωτών θυμίζουν το παιχνίδισμα ενός ροζέ, αφρώδους οίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου