Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Στην ημερίδα για το πρόγραμμα δια βίου μάθησης ατόμων με βαριές αναπηρίες ο Καλαϊτζίδης

Στην ημερίδα της Αλεξάνδρειας για το πρόγραμμα δια βίου μάθησης ατόμων με βαριές αναπηρίες
και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης σε κοινωνικές δεξιότητες παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.
"Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας
Κύριε πρόεδρε της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
Κύριε πρόεδρε των «Παιδιών της Άνοιξης»
Κύριε διευθυντά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
Κυρίες και κύριοι,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να χαιρετίσω την σημερινή σας ημερίδα, η οποία αφορά το πρόγραμμα δια βίου μάθησης ατόμων με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης σε κοινωνικές δεξιότητες.
Είναι παρήγορο το γεγονός ότι στην Ημαθία υπάρχουν εδώ και δεκαετίες σημαντικές εθελοντικές δομές που βοηθούν στην ένταξη ενηλίκων ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνική ζωή της περιοχής μας.
Μόλις πριν από λίγες βδομάδες εγκαινιάσαμε άλλωστε το νέο σπίτι των «Παιδιών της Άνοιξης» που έγινε με την μεγάλη δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη του κοινωνική ευαισθησία.
Παρά τις σημερινές οικονομικά δύσκολες συνθήκες που διάγει η χώρα μας και παρά την τεράστια έλλειψη δημόσιων υποδομών στην εξυπηρέτηση των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες, κάτι αλλάζει στην Ελλάδα.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι συνεχείς αγώνες του αναπηρικού κινήματος, ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση όλων αυτών των συμπολιτών μας που βιώνουν με ελπίδα, αυταπάρνηση και δύναμη το πρόβλημα τους, μετατρέποντας το από ανάγκη σε ικανότητα.
Καλή επιτυχία στις εργασίες σας και σας διαβεβαιώνω ότι η Π.Ε Ημαθίας και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου