Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μόνο πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο

Ζήτημα ηθικής, δημοσιονομικής ανάγκης ή λαϊκισμός; Το θέμα των βουλευτικών αυτοκινήτων, αν
αποτελούν προκλητικό προνόμιο για τους εθνικούς αντιπροσώπους ή απαραίτητο εργαλείο επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή την κλήρωση των Ι.Χ. που θα διανεμηθούν δωρεάν στους 134 νεοεισερχόμενους στο κοινοβούλιο βουλευτές για όσο διαρκεί η θητεία τους.
Το ζήτημα βέβαια είχε θίξει πριν από λίγες εβδομάδες ο κ. Αλέξης Τσίπρας όταν κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης απευθύνθηκε στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας «ζητώ από την Πρόεδρο της Βουλής να επανεξετάσει το βουλευτικό αυτοκίνητο, γιατί δεν πιστεύω ότι βουλευτές στερούνται οικονομικής δυνατότητας να κινούνται με δικά τους έξοδα».

Πόσοι και ποιοι αρνήθηκαν το βουλευτικό Ι.Χ.


Υπό αυτά τα δεδομένα η διαδικασία της κλήρωσης και κυρίως ο εντοπισμός εκείνων των νέων βουλευτών που θα αρνηθούν να παραλάβουν το αυτοκίνητο απέκτησε και πάλι δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 135 νέους βουλευτές εκείνοι που τελικά αρνήθηκαν το «προνόμιο» ανήλθαν περίπου σε 30 - 35. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι: Γιώργος Δημαράς, Ελένη Ψαρρέα, Μουσταφά Μουσταφά και Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήδη από την περασμένη περίοδο το ΙΧ είχε αρνηθεί και ο κ. Γιάννης Σταθάς. Οι Σταύρος Θεοδωράκης, Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γιώργος Αμυράς, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και  Αντιγόνη Λυμπεράκη από το Ποτάμι. Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος από την ΝΔ (από την προηγούμενη Βουλή και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης) ενώ από τους ΑΝΕΛ οι Νίκος Μαυραγάνης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου