Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σύσκεψη για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων Α’βάθμιας εκπ/σης στο Δήμο Βέροιας

Ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων του Δήμου με τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις
προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας προκειμένου να συζητηθούν τα σημαντικά ζητήματα των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας.
Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας - Κοινωνικής Προστασίας - Εθελοντισμού και Υγείας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, που ήταν και ο συντονιστής, η πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αρχοντάκη Βέτα, ο δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας  κ. Διαμαντόπουλος Διονύσης, ο δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κ. Βουτσιλάς Στέφανος, ο υπάλληλος της Τ.Υ. κ. Κυβεντίδης Γιώργος και ο κ. Ευθυμιάδης Τάσος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων.

Προς συζήτηση τέθηκαν τα καίρια και σημαντικά ζητήματα των Δημοτικών  Σχολείων και των Νηπιαγωγείων που έχουν να κάνουν με:
την καθαριότητα και  την υγιεινή,
 την ασφάλεια των μαθητών και  τη φύλαξη των σχολικών κτηρίων  (μετά τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων),
 τις συντηρήσεις και τις επισκευές,
τη θέρμανση,
τις επιχορηγήσεις και  διαχείριση των οικονομικών,
τις παραχωρήσεις των γυμναστηρίων και αύλειων χώρων σε πολιτιστικούς  φορείς, συλλόγους και σωματεία και
 την εν γένει συνεργασία των δύο μερών.

Η συζήτηση διεξήχθη μέσα   ιδιαίτερα θετικό κλίμα και διήρκησε  δύο ώρες και τριάντα λεπτά.
Στις ερωτήσεις που τέθηκαν, δόθηκαν απαντήσεις από τον αντιδήμαρχο, την πρόεδρο της Σ.Ε., τους υπηρεσιακούς και το δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης.
Ο κ. Αντιδήμαρχος επεσήμανε  ότι ο Δήμος έχει την υψηλή συναίσθηση της ευθύνης και του χρέους έναντι των   θεμάτων  που άπτονται  της εκπαίδευσης και της Παιδείας γενικότερα.
Στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που διανύουμε, με τα μειωμένα  οικονομικά  και το, συνεχώς,  μειούμενο προσωπικό, θα προσπαθεί να βρίσκεται πάντοτε, μέσα από το διακριτό του ρόλο, δίπλα στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς αρωγός του εκπαιδευτικού έργου που συντελείτε στα σχολεία μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου