Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Τζιτζικώστας: Δεν δίνω «γραμμή», μένω μακριά από συμφωνίες και συναλλαγές

Οι νεοδημοκράτες και οι νεοδημοκράτισσες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε καθοδήγηση για μια
Νέα Δημοκρατία χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» διεμήνυσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη δήλωσή του με την οποία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλο υποψηφίου ενόψει των εκλογών της ΝΔ την Κυριακή.
Αφού ευχαρίστησε τους 400.000 και πλέον οπαδούς της παράταξης που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο τους κάλεσε να συμμετέχουν και στις εκλογές του δευτέρου γύρου.
«Για μια ΝΔ σύγχρονη ανοιχτή στο διάλογο. Για μια ΝΔ μακριά από τον λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Παραμένω πιστός σε αυτές τις αρχές ότι οι νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές και καθοδήγηση, θα αποφασίσουν με βάση την συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση δεν πρέπει να χειραγωγηθεί και αυτό οφείλουν όλοι να το σεβαστουν όλοι» ανέφερε με νόημα ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά τα προσωπικά του σχέδια σημείωσε ότι «σε ό,τι με αφορα θα μάχομαι από την πρώτη γραμμή όποια κι αν είναι η γραμμή της βάσης. Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης για μια μεγάλη παράταξη που συνομιλεί με την κοινωνία».

Με αυτόν τον τρόπο ο περιφερειάρχης που στον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας είχε συγκεντρώσει 20,3% ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει «γραμμή» ούτε υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ούτε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και οι δύο μονομάχοι περίμεναν με αγωνία τη θέση του κ. Τζιτζικώστα και είναι χαρακτηριστικό ότι αμφότεροι βρίσκονται στον Βορρά σε μια προσπάθεια να κερδίσουν το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο από τους υποστηρικτές του περιφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου