Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Στην Γιορτή Άρτου και Ζύμης ο Καλαϊτζίδης

Στα εγκαίνια των τριήμερων εκδηλώσεων "Άρτου και Ζύμης" που συνδιοργάνωσε η Π.Ε Ημαθίας με
τον Σύλλογο Αρτοποιών και τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.
"Κηρύσσοντας την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων της «Γιορτής Άρτου και Ζύμης» θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Σύλλογο Αρτοποιών και τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στην συνδιοργάνωση.

Τον δήμαρχο Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου που προσέφεραν τα μέγιστα στο να στηθεί αυτό το υπέροχο αρτοχωριό, τις λιχουδιές του οποίου είμαι βέβαιος ότι θα γευτούν μικροί και μεγάλοι.

Τους χορηγούς μας, η βοήθεια των οποίων ήταν πολύτιμη.
Τους μαθητές του δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας που θα μας ξεναγήσουν στα μυστικά της παρασκευής ψωμιού και γλυκισμάτων με την βοήθεια των δασκάλων τους.
Τα στελέχη του πολιτισμού της Περιφερειακής μας Ενότητας και τον συνεργάτη μου κ. Νίκο Δήμου, που είναι η ψυχή του οργανωτικού μέρους αυτής της γιορτής.
Ελπίζω όλοι μας να διασκεδάσουμε αυτές τις τρεις μέρες, να θυμηθούμε οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι την διαδικασία παρασκευής του ψωμιού, από το άλεσμα του σιταριού, το ζύμωμα του και το φούρνισμα του.
Και φυσικά να διασκεδάσουμε με τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα υπάρχουν στον φιλόξενο αυτό χώρο της πλατείας Δημαρχείου από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή.
Δίνουμε μια υπόσχεση σε όλους. Οι δράσεις μας δεν σταματούν εδώ και θα συνεχιστούν σε όλες τις πόλεις της Ημαθίας το επόμενο χρονικό διάστημα, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη σε όλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου