Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Δωρεάν εμβολιασμός σε άπορα και ανασφάλιστα παιδιά από το Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας

 Τη Δευτέρα 16/02/15 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας δωρεάν
εμβολιασμός για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, με βάση το εθνικό πρόγραμμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την πολύ σημαντική συμβολή της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με το Πρόγραμμα Εμβολιά-ζουμε  στο οποίο εθελοντές γιατροί  πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάστηκαν είχε ξεκινήσει από το Δημοτικό Ιατρείο.
Ο απολογισμός της σημερινής ημέρας είναι: προσκλήθηκαν 29 παιδιά, προσήλθαν 25, εμβολιάστηκαν 23 παιδιά. Διατέθηκαν σύνολο 34 εμβόλια ( 33 εμβόλια από τη Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος και 1 εμβόλια από δωρεά στο Δημοτικό Ιατρείο. Δεν ήρθαν αν και είχαν ενημερωθεί: 4 παιδιά, λόγω ασθένειας ή αμέλειας, ενώ για 2 από τα καταγεγραμμένα παιδιά που δεν προσκλήθηκαν αν και ήταν στη λίστα υπήρχε έλλειψη των συγκεκριμένων εμβολίων.  Ο εμβολιασμός των ωφελούμενων παιδιών, που δεν προσήλθαν θα γίνει την επόμενη φορά μαζί με τα καινούρια παιδιά που θα προκύψουν.
Επειδή η δράση αυτή συνεχίζεται, γι’ αυτό καλούμε τις οικογένειες που είναι ανασφάλιστες ή έχουν βιβλιάριο απορίας, ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία κλπ),  να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επόμενο εμβολιασμό περίπου τον Απρίλιο του 2015.
Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος του προγράμματος Εμβολιά-ζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα,  κ. Βίκη Κουτσογιαννοπούλου και την κ Ειρήνη Πανάγου, του διοικητικού τμήματος, την κ. Μαρία Αραμπατζή και Σταυρούλα Παπαχατζή εθελόντριες παιδίατροι του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, τις εθελόντριες νοσηλεύτριες Κατερίνα Θωΐδου και Ελίνα Χαρατσίδου, όπως επίσης  και τη νοσηλεύτια  από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Ν.Π.ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Έλενα Μπάκου. Το συντονισμό της όλης δράσης είχε η κοινωνική λειτουργός του Δημοτικού Ιατρείου Σοφία Γούτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου