Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

«Fury» από την Πέμπτη στο Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ

Μια φιλόδοξη περιπέτεια μας μεταφέρει στα αιματοβαμμένα πεδία μάχης του Β΄ Παγκοσμίου,
βουτώντας μέχρι το κόκαλο τα ηθικά διλήμματα που γεννά ένας «καλός πόλεμος» στη λάσπη. Ο 46χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Άγερ ντύνει τον Μπραντ Πιτ στα χακί και φροντίζει να παραδώσει μία από τις ρεαλιστικότερες ταινίες στην ιστορία του είδους.

Ζώντας στην εποχή των ασύμμετρων τακτικών πολέμου όπου η απειλή είναι μακρινή και αόρατη, τα τεθωρακι­σμένα μοιάζουν με σιδερένιους δεινόσαυρους που έχουν ξεπηδήσει από πεδία μάχης στα οποία η τόλμη είχε την ίδια εμβέλεια κι ευθυβολία με την τεχνολογία. Σήμερα που η πραγματικότητα είναι περισσότερο από ποτέ εικονική, από τους «φίλους» και τους «ακόλουθους» των social media μέχρι τις εναέριες επεμβάσεις των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών στη Συρία, πρέπει αναγκαστικά να ανατρέξουμε σε παρελθοντικούς χρόνους για να ανασύρουμε ηθικά διλήμματα και αυθεντικό πολεμικό παραλογισμό από τα ξεχασμένα θέατρα (sic! ) των επιχειρήσεων.
Το «Fury» αναλαμβάνει κιόλας από το πρώτο πλάνο να ζωντανέψει την άγρια πραγματικότητα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μεταφέροντάς μας στο κλειστοφοβικό περιβάλλον ενός τανκ, όπου πέντε άνθρωποι μοιράζονται τα λίγα τετραγωνικά μέτρα του εσωτερικού του αλλά και την επιθυμία να βγουν ζωντανοί από έναν εφιάλτη. Το μπαρουτο­καπνισμένο πλήρωμα του τεθωρακισμένου θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του Δυτικού Μετώπου μέσα στα εδάφη της παραπαίουσας ναζιστικής Γερμανίας, όπου κάθε σπιθαμή ελεύθερης γης πληρώνεται ακριβά σε ανθρώπινες ζωές...
Από την Πέμπτη 27/11 στο Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ (τηλ.2331 0 22373)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου