Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις από τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης της Εύξεινου Λέσχης Νάουσας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ:ΑΡΧΑΙΟ  ΘΕΑΤΡΟ  ΜΙΕΖΑΣ- ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ – ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης της ΕΛΠΝ την Παρασκευή  18 Ιουλίου 2014 πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους της Σχολής Αριστοτέλη στη Νάουσα ,  του Αρχαίου Θεάτρου στη Μίεζα και στους Τάφους των Λευκαδίων με τη συνοδεία της αρχαιολόγου Κυρίας  Αναστασίας Ρούσσου.

Αρχικά οι μαθητές επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας όπου παρακολούθησαν τις ανασκαφές, ήρθαν σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο και ανακάλυψαν μέσα από το παιχνίδι τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής μας.

Στη συνέχεια  επισκέφθηκαν τον «Μεγάλο Τάφο των Λευκαδίων»  ή «Τάφο της Κρίσεως» , που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα  Μακεδονικά  Ταφικά  μνημεία  στον κόσμο.  Εκεί  γνώρισαν τον ψυχοπομπό Ερμή,  τους γιούς του Δία:  Αιακό  και Ραδάμανθυ ( δικαστές των ψυχών των νεκρών) και τον παλαίμαχο πολεμιστή του Μ. Αλεξάνδρου  Πευκέστα  .
Στη συνέχεια οι μαθητές πραγματοποίησαν έναν εκπαιδευτικό περίπατο στη Σχολή του Αριστοτέλη,  ενημερώθηκαν για την φοίτηση του Μέγα Αλεξάνδρου σε αυτήν κι ακολούθησαν μερικές διαδραστικές δραστηριότητες στις οποίες οι μαθητές ήταν ενεργά μέλη προκειμένου να εκτιμήσουν την αξία της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών μας για την μετακίνησή τους  στους αρχαιολογικούς χώρους:  Κοτίδου Νατάσα, Μπάτσαλα Μαρία, Εμβαλωματή Αναστάσιο, Ορδουλίδου Μαρία, Τσιντόγλου Αναστασία, Κουλινίδου Στέλλα, Τζουβάρα Ευδοκία, Δρόσο Σταμάτη, Νίκου  Ελένη  και   Τρύφων Μάγδα.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε  την αρχαιολόγο κ. Ρούσου Αναστασία για την  ολοκληρωμένη  ξενάγηση των μαθητών μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου