Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλες αλλαγές στην οργανωτική δομή της Νέας Δημοκρατίας

Σαρωτικές αλλαγές στην κομματική οργάνωση προωθεί ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής
της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος στις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.Συγκεκριμένα συγχωνεύονται οι Τοπικές Οργανώσεις σε επίπεδο Καλλικρατικών Δήμων.Στην Ημαθία δηλαδή θα έχουμε τρεις Τοπικές Οργανώσεις Βέροιας,Νάουσας και Αλεξάνδρειας οι οποίες θα εκλέγονται από τα μέλη του κόμματος.Επίσης θα εκλέγονται οχτώ θεματικά μέλη σε όλο τον Νομό, π.χ. υπεύθυνος Αγροτικού Νομού Ημαθίας,τα οποία θα αποτελούν και το συμβούλιο της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Η μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι η εκλογή του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής ο οποίος δεν θα εκλέγεται πλέον από τα μέλη αλλά από ένα πολύ μικρό εκλογικό σώμα που θα αποτελούν τα θεματικά μέλη, οι Πρόεδροι των Τοπικών Οργανώσεων,οι Βουλευτές, εκπρόσωπος της Νεολαίας και οι Δήμαρχοι και ο Αντιπεριφερειάρχης (εάν υπάρχουν εκλεγμένοι στον κάθε Νομό προσκείμενοι στην Νέα Δημοκρατία)δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα στην Ημαθία δικαίωμα ψήφου θα έχουν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Καραπαναγιωτίδης και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ.Δημητριάδης.
Επίσης θα συσταθούν και οι περιφερειακές οργανώσεις μία σε κάθε Περιφέρεια της χώρας όπου θα έχουν την εποπτεία των Νομαρχιακών Οργανώσεων.
Παράλληλα μειώθηκαν από 23 σε 8 οι γραμματείες του κόμματος.

Σκοπός και στόχος του Ανδρέα Παπαμιμίκου η  ανασυγκρότηση και η ολική επαναφορά της οργάνωσης στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου