Pages

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Απολαύστε ένα υπέροχο γλυκό με ροδάκινα

ΨΗΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ & ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

Υλικά
Για το παγωτό
375 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
375 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
1-2 λοβοί βανίλιας, τους σπόρους, ή 3-4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας, ή 2 βανιλίνες
180 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
9 κρόκοι αβγών

Για τα ροδάκινα
8-9 μεγάλα σφιχτά ροδάκινα
3 κ.σ. μέλι
3-4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
7-8 κλωναράκια φρέσκου λεμονοθύμαρου
50 γρ. λευκά αμύγδαλα (χωρίς φλούδα)
Εκτέλεση
Παγωτό: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε. Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη και τα αβγά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στην κατσαρόλα και ξαναζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2΄-3΄, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να δένει ελαφρώς και να στέκεται στην πίσω πλευρά της κουτάλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον ½ ώρα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για ½ ώρα. Το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μίξερ (ή με μίξερ χειρός) για 4΄-5΄, για να διαλυθούν οι κρύσταλλοι και να αφρατέψει, και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ½ ώρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές και στο τέλος αφήνουμε να παγώσει καλά για 1-2 ώρες.

Ροδάκινα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στον αέρα). Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι τοποθετούμε τα ροδάκινα με τη φλούδα προς τα πάνω. Τα περιχύνουμε με το μέλι και τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε το λεμονοθύμαρο. Τα ψήνουμε για 20΄-25΄, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν καλά. Στα 10΄ προσθέτουμε από πάνω τα αμύγδαλα. Αποσύρουμε και αφήνουμε 10΄ να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτό, περιχύνοντας με σιρόπι από το ταψί.


                                             πηγή http://www.alatikaipiperi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου