Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Τζιτζικώστας Παπαμιμίκος σε επιχείρηση Start Up στην Θεσσαλονίκη

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο νέος Γραμματέας της
Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος επισκέφθηκαν σήμερα την Start Up επιχείρηση VIDAVO, με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων τεχνολογικών λύσεων τηλεματικής για τον τομέα της υγείας.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
     «Καλωσορίζω το νέο Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο στην Κεντρική Μακεδονία στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Περιφέρειά μας και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του.
Επιλέξαμε από κοινού αυτή η πρώτη συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα να μη γίνει ως είθισται σε κάποιο γραφείο, αλλά σε έναν νέο χώρο, σε μια σύγχρονη επιχείρηση, πρωτοπόρα, start up. Μια επιχείρηση με έδρα την Κεντρική Μακεδονία και, συγκεκριμένα, τη Θέρμη, με σκοπό να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: Η νέα Ελλάδα μπορεί και πρέπει να στηριχθεί στη σύγχρονη και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και όχι στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που ήταν ο κανόνας μέχρι σήμερα.
Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε καταρτίσει ένα πολύ συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο από την πρώτη στιγμή της εκλογής μας, πριν από έξι μήνες, με ορίζοντα έξι ετών, για την προώθηση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και των νέων τεχνολογιών. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που καθιερώσαμε εξαρχής την Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών. Η συνεργασία μας με επιχειρήσεις που υποστηρίζουν αυτή τη φιλοσοφία είναι συνεχής, διότι θεωρούμε προαπαιτούμενο την επένδυση στο μέλλον, ώστε η Κεντρική Μακεδονία να εδραιώσει την αναπτυξιακή της προοπτική και να προχωρήσει μπροστά».
 Από την πλευρά του, ο νέος Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε τα εξής:
«Το πρόβλημα της ανεργίας είναι για όλους μας μια βασανιστική πρόκληση. Η επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της καινοτομίας, μπορούν να μας ανοίξουν νέους δρόμους. Αυτό δείχνει η start up επιχείρηση που επισκεφθήκαμε σήμερα.
Το θέμα όμως είναι όλη η ελληνική κοινωνία να αρχίσει να πιστεύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να δημιουργήσουμε ένα νέο, παραγωγικό και εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα. Να δημιουργήσουμε ένα νέο αφήγημα και μια διαφορετική κουλτούρα, για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου