Pages

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συνταγές-Ανατολίτικο κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα


Υλικά

Μείγμα μπαχαρικών1 κ.γλ. μαραθόσπορο2 κ.γλ. σπόρους κύμινο2 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρο2 κ.γλ. κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (σκόνη)Υλικά 1 κοτόπουλο περίπου 1 ½ kg κομμένο σε 6 κομμάτια3 κ.σ. ελαιόλαδο1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες ή σκορδόλαδο1 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο1 καυτερή πιπερίτσα400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες400 γρ. κρέμα γάλακτος αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ρύζι μπασμάρι για το σερβίρισμα Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό τους σπόρους μάραθου, κύμινου, κόλιανδρου και τους ψήνουμε για 2’ χωρίς λιπαρή ουσία, να βγάλουν τα αρώματα τους. Τους αλέθουμε σε μπλέντερ ή τους χτυπάμε σε γουδί να γίνουν σκόνη. Έπειτα προσθέτουμε και τον κουρκουμά. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και τα πολτοποιούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Λίγα λίγα κομμάτια το ροδίζουμε καλά να κάνει κρούστα και χρώμα γύρω γύρω. Το βάζουμε σε ταψί με το δέρμα προς τα πάνω. Χαμηλώνουμε την φωτιά και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα ψήνουμε 1’. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και τα σωτάρουμε για 5’. Αλέθουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε και την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Περιχύνουμε το κοτόπουλο στο ταψί.
Ψήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει (κατά τη διάρκεια του ψησίματος αναποδογυρίζουμε τις μερίδες κοτόπουλου). Σερβίρουμε με μπόλικο μπασμάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.




                                                   πηγή argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου