Pages

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Συνταγές-Σπανάκι σουφλέ με τυριά, λιαστή ντομάτα και κρούστα

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα700 γραμμ. σπανάκι πλυμένο, στραγγισμένο και χοντροκομμένο1 φλιτζ. φρέσκο γάλα1 κεσεδάκι τυρί κρέμα με γέμιση σκόρδο1 φλιτζ. τρίμματα ροκφόρ6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο1 πακέτο αλμυρά κράκερ Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο). Τα αφήνουμε να μαραθούν για 4΄-5΄ ανακατεύοντας.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ να πέσει ο όγκος του. Προσθέτουμε το γάλα, το τυρί κρέμα και το ροκφόρ. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση.

3. Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε σε αυτό το αραιό μείγμα. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα.

4. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος τρίβουμε σε ψηλά κομμάτια τα κράκερ στην επιφάνεια.

5. Ψήνουμε για 30΄ στους 200 C, να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο είναι ζεστό σερβίρεται με κουτάλι (είναι αραιό). Όταν παγώσει κόβεται σε αφράτα κομμάτια.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά



                                                        πηγή argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου