Pages

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Συνταγές-Λεμονάτες πατατούλες λαδορίγανη με μουστάρδα


Υλικά

1½ κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με τη φλούδα τους (κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας)1 κ.σ. ρίγανη1 κ.σ. θρούμπι ή θυμάρι1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο2 ζουμερά λεμόνια(το χυμό)1 ζουμερό πορτοκάλι(το χυμό)1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή κρέατος ή νερό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι1 σκελίδα σκόρδο.

Εκτέλεση
Διαλέγουμε μικρές πατατούλες νέας σοδειάς. Θα τις πλύνουμε σχολαστικά και θα τρίψουμε καλά τη φλούδα τους γιατί θα μαγειρευτούν με αυτή. Τις κόβουμε στη μέση και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ζωμό (ή νερό), ολόκληρο το σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Τις ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε γύρω από το χείλος του ταψιού. Ψήνουμε στους 180οC για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ μέχρι να μελώσουν μέχρι μέσα και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.



                                                     πηγή argiro.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου