Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Συνταγές-Ταραμοκεφτέδες


Υλικά

150 γρ. ταραμά150 γρ. μπαγιάτικο ψωμί4 κ.σ. αλεύρι2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο1/2 κ.γ. δυόσμο πιπέρι2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε. Το ψιχουλιάζουμε σε ένα μπολ. Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι.

2. Σε τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρεμμύδι, να γλυκάνει. Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε πολύ καλά.

3. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για λίγο ώστε να αρωματιστεί καλά.

4. Σε καυτό ελαιόλαδο τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα του ταραμά. Αν είναι αραιό προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι (για να μη διαλύονται οι ταραμοκεφτέδες) και ζυμώνουμε ξανά. Τους αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 5 λεπτά


                                                    πηγή argiro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου