Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Προσκυνηματικός περίπλους του Αγίου Όρους για 600 Ημαθιώτες.

Το Σάββατο 14 Ιουνίου η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με αφορμή τη λήξη του
πνευματικού έργου (κατηχητικά- συνάξεις μελέτης Αγίας Γραφής) οργάνωσε προσκυνηματική ημερήσια εκδρομή.
Η ημέρα ξεκίνησε με αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Λυδίας στην ομώνυμη αδελφότητα στην Ασπροβάλτα που τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βέροιας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο τονίζοντας την ανάγκη για ιεραποστολικό έργο από κάθε χριστιανό, επαινώντας συγχρόνως την θεάρεστη και προς μίμηση προσπάθεια της Χριστιανικής Αδελφότητας «Λυδίας της Φιλιππισίας», η οποία αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα παράγει ένα τεράστιο ιεραποστολικό έργο σε όλον τον κόσμο.
Μετά την θεία Λειτουργία οι 600 και πλέον προσκυνητές από την Ημαθία μετέβησαν στην Ουρανούπολη όπου και επιβιβάστηκαν σε δύο πλοία τα οποία τους μετέφεραν στα χωρικά ύδατα του Αγίου Όρους.
Κατά την διάρκεια του περίπλου του Αγίου Όρους οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν χαριτόβρυτα λείψανα από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος τα οποία μεταφέρθηκαν από την Μονή στα πλοία προς ευλογία των πιστών αλλά και να δουν από κοντά τα μοναστήρια και τις σκήτες της Δυτικής πλευράς του Αγίου Όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου